Historie Garage Kolkman

Op 2 april 1973 begon Tonnie Kolkman zijn eigen bedrijf. Aan de Pastoor Zanderinkstraat werd “de deel“ van de boerderij omgetoverd tot garage en A. Kolkman Autohandel Zieuwent was een feit.

De beginjaren waren erg succesvol, met grote inzet en door heel hard werken kon de zaak snel groeien en er werd uitgekeken naar een ander, ruimer pand. In 1977 is de garage naar de huidige locatie aan de Zieuwentseweg verhuisd.

Tonnie was in het begin voornamelijk erg druk met autoreparaties, later werd hij specialist in het ombouwen van benzine auto’s naar diesel uitvoeringen, dit voornamelijk bij het merk Mercedes. Diesel was in die tijd veel goedkoper dan benzine. Ook voor laswerk en auto’s spuiten kon men bij Kolkman terecht. Later kwam er steeds meer auto in-en verkoop bij.

Bij Tonnie hoorde zijn onafscheidelijke sigaar en het roken kwam goed van pas; altijd voldoende sigarendoosjes voorhanden om kleine onderdelen te sorteren en te bewaren. De garage ziet er dan ook altijd keurig uit met de gereedschappen op een vaste plek aan het wandbord.

Begin jaren tachtig werd de APK ingevoerd en Tonnie was een van de eersten die de benodigde papieren haalde. Dat Tonnie zoveel uren kon werken had hij natuurlijk mede te danken aan zijn vrouw Ciel.

Altijd stond de koffie klaar in de keuken voor zowel klanten als leveranciers en ze zorgde ervoor dat thuis alles op rolletjes liep in hun drukke gezin. In de schaarse vrije uren was Tonnie bezig met het restaureren van klassiekers.

Inmiddels zijn de zonen van Tonnie en Ciel volwassen en hebben de liefde voor auto’s, brommers en motoren vanzelfsprekend ook in het bloed. Op 01-01-1994 komt Daniël Kolkman bij in de zaak en op 01-07-1999 ook Roy Kolkman. Inmiddels is Tonnie alleen nog op de achtergrond aanwezig voor advies en wat kleine hand-en spandiensten en kan hij, samen met Ciel, volop genieten van de kleinkinderen. Tegenwoordig restaureert hij als hobby oude brommers, zoals Berini (eitje), regelmatig trekt de hele familie erop uit om een ritje op de Berini’s te maken.

Door hard werken ook ’s avonds en in het weekend is Garage Kolkman v.o.f. een stabiel familiebedrijf geworden. Persoonlijk contact met mensen en extra service verlenen zijn, samen met de passie voor auto’s, de drijfveren van het bedrijf.

webdesign: RS Vormgeving | Reclamebureau